Google Seo Yardım

Seo hakkında bilginiz yoksa, lütfen önce seo nedir adlı konuyu okuyunuz.

Ülkemizde en yaygın olarak kullanılan arama motoru olan Google’da sıralama elde etmek, her websitesi için önemli bir hedeftir. Hedef kitlenizdeki ziyaretçileri web sitenize ücretsiz sıralamadan çekmek için ihtiyacınız olan sihirli kelime ise seo’dur. Her ne kadar bu işten para kazananlar seo kelimesini sihirli gibi göstermeye çalışsa da aslında seo sihirli bir kelime değildir. Anlık olarak sitenize gelecek yüksek miktardaki ziyaretçiler, bir süre sonra, sıralamadan düşmenizin ardından sitenizin ne adını ne de adresini hatırlayacaklardır.

Legal olmayan yollardan elde edilen sıralamalar her ne kadar, kısa vadede bir getiri sağlıyormuş gibi gözükse de uzun vadede hem sitenize, markanıza hem de ticari prestijinize zarar verecektir. Çünkü seo bir çok kişinin algıladığı gibi, üst sıralarda çıkmaya yarayan bir araç değil, kaliteli ve farklı yöntemlerle ziyaretçiyi memnun etme stratejisidir.

Eğer siteniz için bir SEo ile çalışmaya karar verdiyseniz, çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Zira hiç bir seo Google sıralamalarına etki etme gücüne ve yetkisine sahip değildir. Yazılım açığından faydalanarak sizi bir yere manipülasyonlarla gelmenizi sağlayabilir. Ama unutmayın ki bu size uzun vadede hiç bir fayda sağlamayacaktır.

Peki o zaman. Nerden başlayalım?

Arama motorları için yapılmış bir web sitesi genellikle spam diye tabir ettiğimiz, ziyaretçiye hiç bir bilgi/az bilgi/yeretsiz bilgi veren websiteleridir. Amaçları ziyaretçiyi web sitesine çektikten sonra, illegal yöntemlerle ziyaretçiden gelir elde etmeyi amaç edinirler. Kısa vadelidirler ve etik siteler değillerdir.

Kurumsal içerikteki bir websitesine yukarıda bahsettiğimiz spam sitelerin tekniklerinin uygulanması da, kalite için web şubeniz olarak düşündüğünüz web sitenizin imajını tamamen zedeleyecektir. Web siteniz sizi 7/24 temsil eden internetteki yüzünüzdür. Buradan gelecek herhangi bir zararın, rakipleriniz ve müşterileriniz arasında konuşulmasını istemezsiniz.

Tamamen reel olmayan ve manipüle edilebilen değerlerle ölçümlenmeye çalışılan seo (ölçümlenmeye çalışılan diyorum, çünkü google dışında hiç bir kurum ve kuruluşun ölçümleri reel değildir. Sadece varsayımdan ve görülen gerçekten ibarettir) tıpkı para piyasalarına yeni adım atılmış çaylak brokerın zararı gibi zarar görmesine neden olur.

Doğallık neden önemli?

Arama motorlarının hedefi her zaman, kullanıcı deneyimlerini artırmak ve kaliteli sonuçları listelemektir. Rekabetin oldukça yükseldiği şu günlerde, yüksek pasta payına sahip olanlar, var olanı kaybetmemeye, yeni başlayanlar, pazar payını artırmaya çalışmaktadır. Hal böyle olunca her arama motoru, dev yazılım ve strateji uzmanlarıyla kendilerini geliştirmeye devam etmektedirler.

Sonuçta hepsinin hedefi en iyi ve en doğal olanı bulmaktır. Bugün olmasa bile yarın hepsi en doğal ve en iyi sonuçları listeleyebilmek için, sıralamaları değiştirmektedir. Biz bu çarkın arasında ezilmek istemiyorsak, yapacağımız iş her zaman en iyisini sergilemek olmalı.

SEO konusunda uzmanlardan alacağınız, on page faktörler ve off page faktörler tam anlamıyla doğal olmalı ve hedef kitlenize hitap etmelidir.

Google dışında ölçümlemelerine güvenilmeyen şirketleri nasıl ayırt edebilirim?

Burada referans gücü ortaya çıkmaktadır. Ancak bu referanslar kısa vadeli değil, uzun vadede bir çok algoritma değişikliklerinden etkilenmeden bir noktaya gelen seolarla çalışmalısınız. AKsi takdirde kısa vadeli manipülasyon ile bir noktaya gelmiş olanlar size istediğinizi veremeyebilir. En az sektör referans zamanları 3 yılı aşabilecek şirketlerle, temkinli bir şekilde ufak mikro sitelerle çalışmaya başlayın. İlk etapta asıl sitenizi riske atmayın.

Mesala, otomotiv sektöründeki bir firma için, yeni çıkarmış olduğu motorun tanıtımını yapan mikro sitede denemeler yaptıktan sonra, asıl sitesine seo ile çalışma istemelidir. Böyle bir durumda oluşabilecek aksaklıklarda asıl siteniz etkilenmeyecek, mikro siteniz etkilenecektir.

Küçük çaplı çalışmada olsa önemsiyorum, nasıl tamamen emin olabilirim?

Yazının başında da belirttiğim gibi bu konuda asla emin olamazsınız. Çünkü seo şirketlerinin hiç biri arama motorlarının algoritmalarını kendisi geliştirmiyor. Dolayısıyla, analiz, tahmin ve deneme yanılmalarla bazı teknikler geliştiriyorlar, arge çalışmalarını en iyi gördüğünüz şirketi tercih edebilirsiniz.

Seo Link

Arama motoru optimizasyonu için en önemli etkenlerden bir tanesi linktir. Bir sayfadan başa bir sayfaya verilen linkler, link içerisinde yer alan kelimelerde diğer sitenin faydalı bilgiler içerdiğini anlatır. Arama motorları referans ile gösterilen sitede faydalı içerik olduğunu düşünerek, referans veren sayfanın refere gücünün belli bir oranını diğer sayfaya ödül olarak verir.

Herhangi bir içerikte yazı okuyorsunuz, o sayfadan başka sayfaya link verilmiş. Konuyla ilgili faydalı bilgi içerdiğini düşündüğümüz bu sayfaya referans verildiğini gördük. Linke tıkladık ve karşımıza alakasız bir websitesi açıldı. İşte bu durum aldatmacaya girer. Bu tür link çalışmalarının verimi düşük olur.

Oysaki alakalı içeriklere verilen linkler, linkin diğer sayfaya vermiş olduğu referans gücünü artırır ve başarılı seo çalışmalarından da bu beklenir.

Seo On Page Nedir?

Seo hakkında her hangi bilginiz yoksa lütfen seo nedir adlı konuyu okuyunuz.

On Page Seo, seo faktörleri arasında en önemli paya sahiptir. Web sitenizin içeriği baştan sona kadar tamamen onpage seo ile ilgilidir. Arama motorları her ne kadar sizin elinizde olmayan Off Page Faktörlere göre bir değerlendirme yapsa da, içeriğiniz dış etkenlerden gelen referanslarla uyuşmazsa, bu eksiklik nedeniyle sıralamada hakettiğiniz yere gelemezsiniz.

On Page Seo faktörünü kendi içinde bir çok alt alana ayırabiliriz. Bu konuda temel olarak gerekenleri sizlerle paylaşacağım.

Kodlama

Office ortamında dosyalarla çalışanlar bilirler, istedikleri bilgiye ulaşmak için, bütün dökümanları incelemek oldukca zaman alıcı bir iştir. Bu nedenle klasörleme sistemine gidersiniz. En azından aradığınızın hangi klasörde olduğunu bilir, ona göre arama yaparsınız. Düşünün ki arama motorları sitenizi ziyaret ettiğinde siteniz hakkında her hangi bir fikre sahip olmuyorlar. İçeriğiniz hakkında en kolay şekilde bilgi toplamaları için, kodlamanızın, arama motorları örümceklerinin anlayabileceği sadelikte ve ziyaretçilerinizin daha az zaman harcayarak, istediği bilgiye ulaşabileceği bir yapıda olmalıdır. Site haritalrınızı arama motorlarına bildirmeniz bu konuda size kolaylık sağlar. Site haritası hakkında ileride detaylı bir yazı yazacağım.

Ayrıca tasarım, client taraflı bilgisayarı yormayacak kadar işlevsel olmalı. Ağır çalışan ve hatalar üreten web sitesi tasarımları, aynı zamanda günümüzün gelişmiş arama motoru örümceklerinin de işini zorlaştırmaktadır.

İçerik

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgiye ulaşmak için acele edersiniz. Çünkü aradığınızı vermeyecek web sitesinde zaman harcamak istemezsiniz. Bu nedenle içeriğinizin, konu hakkında doyurucu ve sorulara cevap verecek nitelikte olması gerekmektedir. Ayrıca tasarımı anlaşılır içeriğe sahip websitesinde gezmek daha kolaydır.

Anlam Bütünlüğü

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de, arama motorlarından ziyaretçi çekebilirim düşüncesiyle, anlam bütünlüğünü bozacak kelime ya da kelime guruplarının içeriğinize bir yama gibi eklemektir. Eğer konunuzla, cümlelerinizle bir bütünlük oluşturmuyor ise, sadece bu kelime sitemde geçiyor ve seo açısından bana faydalı olacak düşüncesiyle, içeriğinizin anlam bütünlüğünü bozmayın.

Seo Tarama

Arama motorları sitenizi ziyaret ettiklerinde, yeni oluştulmuş içeriği tarayarak, işlenebilir veri haline getirirler. Buradaki amaç, sitenizdeki konuyla ilgilenen ziyaretçilere, yön verebilmektir.

İnternet ortamında milyonlarca web sitesinin olduğunu düşünecek olursak, sitenizin tarama hızı da önemlidir. Herm ziyaretçi bir web sitesinin açılmasını saatlerce beklemek istemez, hem de arama motoru mükün olan en kısa sürede bilgileri derleyerek kullanılabilir hale getirmek ister.

Arama motoru optimizasyonu çalışmasına başladıysanız, dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de tarama hızıdır. Ancak bunu arama motorları için değil, ziyaretçilerinizi memnun emek için yapmalısınız.

Seo Siteleri

Türkçe Seo Siteleri

Seo hakkında bilgi edinebileceğiniz, Başlıca Türkçe kaynak siteler :

Yabancı Seo Siteleri

Seo hakkında bilgi edinebileceğiniz, Başlıca yabancı siteler :

Seo İçin Link

Seo hakkında bilgiye sahip değilseniz, lütfen seo nedir adlı konuyu okuyunuz.

SEO denilince nerdeyse bir çok ilgili insanın aklına ilk olarak link gelmektedir. Off-page faktörler arasında çok ciddi bir yere sahip olan linkleme sayesinde sıra kazanıldığını gören kişiler bazen seoyu tamamen linkten ibaret de zannedebiliyorlar. Ancak gerçek zannedildiğinden farklıdır.

Seo’da linkleme amaç değil, tamamen araçtır. Her araç gibi yerinde ve doğru kullanılmadığında, kullanan kişiye zarar verir. Arama motorları, sıralamaları doğal bir şekilde yapabilmek için, web sitelerindeki linkleri ararlar. Ancak bu linklerin etki puanı kadar, içerik benzerlik puanları da oldukça büyük bir etkendir. Zannedildiği gibi alınan her link, her tuğla gibi bir bina inşa etmez. Bazen bu topluluk çöp kutusundaki kalabalığı da benzer.

Nasıl ki, evin dvarlarını örmek için, hep aynı tarzda tuğlalar kullanıyorsanız, linkleme için de, içeriğin benzer olması çok önemlidir. Kimse evin duvarını araba ile kapatmak istemez.

İlerleyen konularda linklemenin nasıl olması gerektiğiyle bilgi vereceğim.

 

Seo Hakkında

SEO, bir web sitesinin arama motoru sonuçlarında (SERP’ler) daha üst sıralarda yer almasını sağlamanın bir yoludur. SEO, web sitesinin içeriğinin, bağlantı yapısının ve teknik yönlerinin optimize edilmesini içerir.

SEO, web siteleri için önemli bir stratejidir. SEO’lu bir web sitesi, arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alır ve bu da daha fazla görünürlüğe ve trafiğe ulaşır. Daha fazla görünürlüğe sahip bir web sitesi, daha fazla potansiyel müşteri ve müşteriye ulaşabilir.

Seo Hakkında yazısına devam et

Seocular

Seo hakkında her hangi bir bilginiz yoksa ve bilgi almak istiyorsanız lütfen seo nedir? adlı yazımı okuyunuz.

Bir kısım gurup kendisine seocu diye hitap etmektedir. Ancak bu terim tamamen seo ile ilgilenen kişi anlamında, kendiliğinden türemiş bir kelime olup, Türkçemizdeki gibi seo alıp satan kişi anlamına değil, sitenizin arama motoru optimizasyonunu yapan kişi anlamındadır.

En başta Google olmak üzere bir çok arama motoru kendi sıra tekniklerini geliştirirken her programda olduğu gibi, ilk etapta mükemmel sonuçlar elde etmezler. Mutlaka açık kaldıkları, zayıf yönleri vardır. SEO için bu konu tamamen linkleme ile ilgilidir. Öyleki zaman içerisinde linkleme sistemi manüpüle edilir hale gelmiştir.

Kısa sürede verdiği etkili sonuçlar nedeniyle, seo eşittir linkleme gibi gören bu kimseler, aslında bir başarının değil, sadece bir manipülasyonun parçası olmaktan ileri gidememektedirler.

En çok gelen sorulardan bir tanesi, bu sistem siteme zarar verir mi? sorusudur. Bu sorunun cevabı kesinlikle evettir. Peki ama ben faydasını görüyorum nasıl zarar verir ki sorusunun kafanızada canlandığını görür gibiyim. isterseniz gelin nedenlerimizi bir bir sayalım :

  1. Arama motorunu kandırmak ya da manipülasyon yapmak için kullanılan linkler, sadece herhangi bir alışveriş malzemesi gibi kullanıldığından, hem kalıcı hem de verilen siteden ziyaretçiler için faydalı bilgiler içermediği için, göze batacak nitelikte zararlıdır.
  2. Link sayısı her geçen gün, abartılı bir şekilde yükseleceğinden, yükselmenin ardındaki nedenler araştırıldığında, doğal olmayan, manipüle edilmiş sistematik linklemeler arama motorları tarafından rahatlıkla farkedilecektir.
  3. Arama motoru üzerinden gelen ziyaretçi, yine aynı arama motoruna dönerek, konu hakkında başka siteleri ziyaret etme gereği duyduğunda sitenizin arama motorları üzerindeki prestijine zarar verecektir.
  4. Para kazanılmak için yapılmış, manipülasyon link tarlasına çevrilmiş siteler, değer kaybetmeye başladığında, sitenize zarar verecektir.

Her ne kadar şuan için çok faydalı bigi bir çizgide gözükse de, uzun vadede size zarar verecek bir sistemden bahsediyoruz. Kendine seocu diyen bu gurup, sitenize uzun vadede mutlaka zarar verecektir.

Önemli planlarınızın olduğu sitenizin, bu şekilde zarar gelmesini önlemek için, kısa vadeli referanslara güvenemezsiniz. Mutlaka ve mutlaka hiç hata yapmamış SEO’lar ile çalışmanız gerekir. Çünkü her gün değişen algoritma döngüleri nedeniyle, bugün doğru olan, algoritma için yarın yanlış olabileceği ihtimali unutmayın. Hem de bu ihtimal zennettiğinizden de yakındır. İşte Google için güncelleme listesi.

Her yıl bir çok değişikliğe giden bir programın sizin yaptığınız bir manipülasyonu ne zaman keşfedeceği endişesi ile yaşayamazsınız. Bu hem psikolojinize hem de yatırım yaptığınız web sitenize zarar verecektir.

Peki doğru olan nedir?

Doğru olan, kalite standartlarınızı her an yükseltmenizden geçer. Kalite standartları yükselmemiş ya da yükseltilmeyen bir SEO çalışması eninde sonunda size ciddi zararlar verecektir. Tıpkı BBC gibi ünlü haber sitesine verdiği zarar gibi.

Eğer bir SEO, çalışmalarının %30’undan fazlasını sitenizin dışındaki çalışmalar için yapacağını söylüyorsa, başınız dertte ya da derde girmek üzere demektir. Unutmayın SEO çalışmalarınızın en az %70’i sitenizin içeriği ve sistemi üzerinde yapılmalıdır. Sitenize gerekli, kalite düzeni vermeden (İçeriğinize hiç bir şekilde müdahelede bulunmadan) sitenize fayda getireceğini söyleyen kişilerin işi sadece manipülasyonla ilgilenmektir ki, bu insanlardan uzak durun, mağdur olmayın.

Seo Kullanımı

Web sitelerimize ziyaretçi gelmesi için en ucuz yöntem arama motorlarından trafik almaktır. Google gibi arama motorlarında aratılan kelime ya da kelime grupları sonucunda oluşan sonuçlarda siteniz ne kadar üstte yer alırsa teorik olarak o kadar çok ziyaretçi elde edersiniz. Aşağıdaki adımlarda SEO için kelime iyileştirme yöntemlerinden bahsedeceğim.

  1. Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization) için hedef kelimenizde yukarılarda yer almak size ek külfet getirecektir. Çünkü zirvede kalmak için en iyisini sunmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Bu yüzden site içeriğiniz, hedef kelimeniz için en iyi içeriklerden biri olmalı.
  2. Kendinizi sitenizi ziyaret edenlerin yerine koyarak empati yapın, gerçekten web siteniz konuyla ilgili, ziyaretçinin kafasına takılan ya da öğrenmek istediklerine cevap veriyor mu? Sitenizi arama motoru için değil, ziyaretçileriniz için geliştirin.
  3. Gereksiz kelime tekrarlarından kaçının, sitem üst sıralarda çıkacak diye, içeriğinizdeki anlam bütünlüğünü kaybedecek, konunun akışına uymayan cümle ve kelime guruplarını kullanmayın.
  4. Sayfanız hakkında arama motorlarına mümkün olduğunca çok bilgi vermeye çalışın. Bunun için oluşturulmuş olan standartları sürekli takip edin. Derlenmiş bilgi arama motorları için çok önemlidir. Sitenizdeki bilgileri nasıl derleyerek, arama motorlarına ileteceğinizle ilgili geniş bilgiye schema.org adresinden ulaşabilirsiniz.
  5. Sitenize gelen ziyaretçilerin davranışlarını takip edin. Ziyaretçinin sitenizi nerede terkettiğini tespit etmeye çalışın. Yaptığınız tespitler sonucunda, eksik olduğunuz konularda, ek bilgiler sunun.