Google Bağlantıları (Linkleri) Reddetme Aracını Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Google Bağlantıları (Linkleri) Reddetme Aracını Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kalitesi düşük ve sayıca yüksek bağlantılar arama sonuçlarında web sitenizin görünürlüğüne zarar verebilirler. SEO (Arama motoru optimizasyonu)’nuzun oluşabilecek zararlardan kurtulmanın en kolay yolu link reddetme aracını kullanmaktan geçiyor. Ancak yapacağınız hatalar sitenize daha büyük zararlar verebilir. Bu nedenle çok dikkatli olunması gereken bir aracı kullanmadan önce, ön araştırmamızı nasıl yapmamız gerektiği konusunda fikir sahibi olalım.

Siteniz Gerçekten Sitenize Gelen Bağlantılardan Dolayı mı Sıralama Kaybediyor?

En önemli ve ilk cevabı bulunması gereken soru bu aslında. Google sıralamaları oluştururken onlarca faktörlerden yararlanmakta. Sitenize gelen linklerin sıralamanıza zarar verip vermediğinden kesin emin olmadan link reddetme aracını kullanmamamız gerekir. Aksi takdirde sıralamalarda siteniz daha da gerilere gidebilir.

Nasıl Emin Olabilirim?

Google Web Yönetici Araçlarında siteniz yönelik bağlantılar listesinin bir kopyasını tarihe göre sıralanmış olarak bilgisayarınıza indirmenizi tavsiye ediyorum. Listede özellikle son zamanlarda sitenize yönelik bağlantı sayısında anormal bir artış olmadığını kontrol etmelisiniz. Sitenizin uğradığı ziyaretçi kaybı zamanı ile, sitenize yönelik bağlantıların artış zamanı arasında ciddi bir fark bulunmuyorsa doğru yolda olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak bu zaman dilimlerinde herhangi bir kesişme söz konusu değilse, sorunu başka site faktörlerinde aramanı gerekmekte demektir.

Siteme Gelen Bağlantılar Yüzünden Sıralama Kaybettiğime Eminim. Ama Hangi Linkleri reddetmem Gerektiğini Bilmiyorum!

Sitemizin sıralamasını bağlantılar nedeniyle kaybettiğinizden emin olduktan sonra ikinci zor kısımla karşı karşıyasınız demektir. Çünkü web sitenize yönelik bağlantıların hepsinin sıralamanıza zarar verdiğini düşünmek oldukça yanlış bir varsayım olur. Sitenizin hali hazırdaki eski yerine gelmesinde yardımcı olan doğal bağlantıların kaldırılması, sitenizin webdeki görünürlüğüne daha ciddi zararlar verecektir. Bu nedenle iyi ve kötü ayrımını çok iyi yapmalı ve sadece zararlıları ayırıp reddetme aracı ile kaldırılmasını istemelisiniz.

Birinci Adım : İçerik Benzerliği

Sitenize bağlantı veren sayfalarla, bağlantı alan sayfanızın içerik benzerliği olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Alakasız ya da alaka değeri düşük içeriklerden sitenize yönelik bağlantılar, sıralamanıza zarar verebilerler. Bu nedenle ilk dikkat etmeniz gereken sayfa içeriğinizle, size bağlantı veren sayfanın içeriğinin alaka benzerliğini ölçmelisiniz.

İkinici Adım : Ala Adı (Domain) Kalitesi

İçerik benzerliği adımından sonraki bölüm size bağlantı veren sitenin genel olarak kalite düzeyi ile alaklıdır. Kalitesiz sitelerden yoğun olarak sitenize yönelik gelen bağlantılar sıralamanıza zarar verecektir. Bu nedenle sitenin kalitesinden emin olmanızı tavsiye ederim. Tamamen spam üreten, hiç bir katma değeri olmayan sitelerden gelen bağlantıları reddetmeniz faydanıza olacaktır.

Üçüncü Adım : Bir Domain (Alan Adı)’ından Gelen Link Sayısı

Bağlantıların doğal olup olmadığıyla ilgili en iyi örneklemelerden birisi de sitenize gelen bağlantı sayısıdır. Bir alan adından onbinlerce bağlantının sitenize gelmesi oldukça anormal bir durumdur ve genelde spam habercisidir.

Dördüncü Adım : Listenin Gönderilmesi

Tüm adımlarımıza tamamladıktan sonra geriye listemizi Google’a bildirmek kalıyor. Listemizi Google’a gönderdikten sonra sabırla beklemeniz gerekmektedir. Bağlantılarını reddettiğiniz sayfalar Googlebotları tarafından yeniden tarandıkça, sitenize yönelik gelen bağlantılar da yok sayılacaktır.

Bağlantıları Reddetikten Sonra Sitem Eski Yerine Gelir mi?

Sitenize zarar veren bağlantıları doğru bir şekilde reddetme işlemini tamamlamış iseniz normal şartlar altında sitenizin eski sıralamasını geri kaznaması gerekir. Ancak bu kesin değildir. Başka faktörler nedeniyle, sitenizin sıralaması zarar görmüş olabilir. Bu nedenle sabırla beklemeniz gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir